Om Borge Hotell

Borge Hotell er et tradisjonsrikt hotell som befinner seg på Husøy utenfor Tønsberg. Hotellet har en idyllisk beliggenhet og hyggelige omgivelser. Hotellet ligger helt nede ved vannet og har egen brygge og strand.

Det er oppvarmet saltvannsbasseng i hagen, tennisbane og en 9-hull pitch and put, stor gratis parkering for hotellets gjester og golfspillere, buss-stopp ved bryggen. Se vestfold kollektivtrafikk for rutetider.

Hotellet er godt tilrettelagt for kurs/konferanser, alle typer selskaper og sommerferiering.

Historie

Hovedgården på Husøy har vært gjennom store forandringer.
I første halvdel av 1800-tallet ble det bygget seilskuter, av skipsreder Balthasar Hansen Hauff, på det som var bruksnummer 1 på Husøy.

Mange tomter har blitt skilt ut av den store eiendommen gjennom 1800- og 1900-tallet. i 1898 ble eiendommen kjøpt av Karl Borge fra Stokke. Han var landbruksutdannet, og administrerte gården. Han giftet seg med Nora fra Tjøme. Nora startet i 1905 Borges Bad og Pensjonat. Her kunne koner og barn nyte den svale sjøbrisen, borte fra byens mas(les: Oslo), mens fedrene kom på besøk i helgene med rutebåtene. 2 år etter åpningen av pensjonatet, satset Nora også på kurbad. Det var i dagens strandstua at gjytje ble kokt og brukt som remedie mot leddplager. Tilbudet på kurbadet ble omtalt av Tønsbergs blad i 1905 «..her serveres varme sjøbad, Furunaalsbad med Gytje- og tangbehandling, masage etc. …» pensjonatet ble drevet vel i mange år, med stadige fornyelser og utvidelser.

Ekteparet fikk flere barn og det ble tidlig bestemt at det var sønnen Karl Anton Borge som skulle overta driften. Men tiden fremover ble vanskelig, Nora døde mens Karl Anton var tenåring, låvebyggningen brant og en verdenskrig ble utkjempet.

Karl Anton, Kalle, reiste en del og utdannet seg til kokk, sammen med sin kone Ellen satset de på pensjonatdriften i 1954. lokalene ble pusset opp og modernisert, og i 1955 ble navnet endret til Hotell Borge.
Hotellet ble drevet som sommerpensjonat i mange år. Paret forble barnløse og overlot i 1986 driften til Kari Bakke. Da hadde hun hvert aktivt inne i hotelldriften i mange år og hadde tidligere drevet frimurerlosjens kafeteria og selskapslokaler i Tønsberg. I dag er det niesen hennes, Anja Bakke Bleikvassli, som går å lære for å holde tradisjonen vedlike.

Husøy – øya vår

Husøy er ei lita, hyggelig øy i Nøtterøy/Tønsbergskjærgården. Den ligger ca. 15 minutters kjøretur fra Tønsberg sentrum fastlandsforbindelse går over Nøtterøy og Føynland. Tidligere var det både kolonialforretning og eget postkontor her. I dag huser øya blant annet Maxbo, Husøy arena, Norges korteste fergerute går mellom Husøy og Husvik. Det er også tilrettelagt for en hyggelig kyststi rundt øya.

Kontakt Borge Hotell

Hotellet ligger ved Husøysundet midt i Tønsberg / Nøtterøy-skjærgården. Hotellet ligger kun 10 minutters kjøring fra Tønsberg, 40 minutter fra Torp flyplass og snaue 1,5 timers kjøring fra Oslo.